Wisconsin kiezer ID wet laat staat braced primaire dag chaos

Lands strengste kiezer identificatie wet gezichten test in eerste hoge-opkomst verkiezingen sinds het van kracht zoals activisten veroordelen om 'onderdrukken de stem'

"Arizona is going to geweest een fluitje van een cent" vergeleken met dinsdag primaire in Wisconsin, zegt Arvina Martin, een lid van de Ho-Brok natie en de Voorzitter van de democratische partij van Wisconsin af naar de American Indian caucus.

Ze was het vergelijken van de potentiële effecten van de Wisconsin af naar de strengste-in-the-nation kiezer identificatie wet om de vijf uur wacht om te stemmen tijdens de laatste maand van Arizona primaire. (Het Amerikaanse ministerie van Justitie aangekondigd op vrijdag dat zij de problemen in Arizona, dat is opgetreden toen Maricopa County het aantal stembureaus plaatsen van 200 in 2012 tot en met 60 in 2016 verminderde zou onderzoeken.)

Dinsdag staat primaire in Wisconsin – die ook een algemene verkiezingen voor staat en lokale gerechtelijke kandidaten – zullen de eerste high-opkomst verkiezingen hier sinds de wet ging in werking. De staat regering verantwoording bestuur schat dat ongeveer 40% van de in aanmerking komende kiezers van de staat zal gaan naar de stembus, dat zou de hoogste opkomst bij een primaire sinds 1980.

Advocaten voor en tegen de wet eens dat ongeveer 300.000 in aanmerking komende kiezers geen in aanmerking komende foto IDs-gedeeltelijk omdat, als een staflid voor de kiezer ID bill de sponsor, leiden staat vertegenwoordiger Jeff Stone, vertelde de Racine Journal Times in 2012: "Wanneer de factuur is opgesteld, we wilden het aantal beperken [in aanmerking komende vormen van identificatie], niet uit te breiden."

De lijst van in aanmerking komende identificatie is, dientengevolge, kort. Als de kaarten geldig vanaf de algemene verkiezingen in 2014 zijn, kiezers kunnen weergeven: een Wisconsin rijbewijs; een niet-rijbewijs ID uitgegeven door het ministerie van vervoer; een militaire identiteitskaart afgegeven door een Amerikaanse geüniformeerde service; een Amerikaanse paspoort; of identiteitskaart afgegeven door een federaal erkende Indiaanse stam met land in Wisconsin.

Deze regels bedoel, bijvoorbeeld, dat tribal-id's uit stammen zonder grond in Wisconsin niet in aanmerking komen; verlopen rijbewijs licenties of paspoorten zijn niet in aanmerking komen; en out-of-state licenties, zelfs indien geldig, komen niet in aanmerking, onder andere veel gebruikte vormen van ID. En, Let op de advocaten, de staat computersystemen ging voor drie uur op vrijdag, die problemen voor in-persoon tijdens afwezigheid kiezers en die probeert veroorzaakt te verkrijgen van de in aanmerking komende identificatie voordat de primaire.

Zonder een rijbewijs of federale ID, kiezers kunnen, zoals vorige maand (die was na februari de primaire voor justitiële verkiezingen), Toon een lopende identiteitsbewijs uitgegeven door de Veteran's Health Administration; een certificaat van naturalisatie, als er minder dan twee jaar oud; of een ontvangstbewijs voor een rijbewijs of niet-rijbewijs-identiteitskaart die is minder dan 45 dagen oud, omdat gouverneur Scott Walker's administratie uitbesteed de productie van rijbewijzen naar Californië in 2011 en anders in aanmerking komende kiezers moeten wachten om hen te ontvangen in de mail.

Van de staat college en universitaire studenten geconfronteerd speciale beperkingen als ze ervoor kiezen om een student-ID bij de verkiezingen: Hoewel de meeste universiteiten kaarten met vervaldatums vijf jaar na het toelatingsexamen en zonder handtekening geven, studenten moeten laten zien een Studentnummer bij de verkiezingen met een datum van uitgifte, handtekening van de student en een vervaldatum van niet meer dan twee jaar na de datum van uitgifte. Dientengevolge, zijn vele universiteiten begonnen afgifte van secundaire student-ID's die in overeenstemming zijn met de wetten. Als studenten kiest voor id's uitgegeven door de Universiteit bij de verkiezingen, zij moeten dan ook laten zien bewijs van inschrijving, zoals een factuur betaald collegegeld of een gecertificeerde klassenprogramma om te stemmen.

Veel activisten Zie de nieuwe, restrictieve regels als een opzettelijke poging om te beperken wie kan stemmen. Analiese Eicher, de directeur van het programma voor een Wisconsin Institute, zei: 'de kiezer ID wet is slechts één aspect van een multi-fronten poging om te onderdrukken van de stemming bij elke beurt, van de registratie van de kiezers tot het moment waarop zij hun stemming gieten.

Zij voegde hieraan toe: "Het is duidelijk dat studenten met aanzienlijke beperkingen op hun id's en de hogere lasten die ze nu hebben gericht waren bij de toegang tot hun recht om te stemmen."

Robert Dempsey, de directeur van het Wisconsin voor Bernie Sanders presidentiële campagne, gaat-met name over de stemming van de student, en met name na in-persoon vroege afwezige stemmen vorige week eindigde. "We hebben al gezien [problemen]... bij de interacties die onze supporters hebben gehad bij hun inspanningen om te stemmen vroeg," zei hij.

Sanders zelf heeft minachtend de nieuwe wet. "Ik heb minachting, absolute minachting voor de Republikeinse presidenten die niet over het lef beschikken om ondersteuning van vrije, open en eerlijke verkiezingen," zei hij zaterdag in Milwaukee.

Op maandag, Dempsey zei: "We hopen voor het beste, maar zijn op het ergste voorbereid" als het gaat om de ontrechting van potentiële kiezers van de campagne. Hij legde uit dat stafleden had zijn gericht op alle kiezers met lijsten van wat identificatie zou overgaan opbrengen en maakte zelfs een video explainer.

Hillary Clinton campagne is ook bezorgd dat zijn kiezers kon missen de kans te werpen een stemming – en terecht zo, zoals ThinkProgress gepubliceerd een account op zaterdag van een would-be Clinton kiezer, Nefertiti Helem, die niet verkrijgen van een id-kaart uit de staat Wisconsin tijdig kunnen te stemmen, omdat ambtenaren hebben om te proberen om te controleren of haar geboorteakte.

Naast opleiding campagne vrijwilligers uit te leggen van de nieuwe eisen aan potentiële kiezers, de Hillary voor Wisconsin perssecretaresse, Yianni Varonis, zei Clinton "herhaaldelijk heeft uitgesproken tegen restrictief en geen onnodige wetten die toegang tot de stembus – zoals de kiezer ID eis in Wisconsin – blokkeren en proactieve maatregelen zoals automatische registratie voor 18-jarigen om alle in aanmerking komende Amerikanen kunnen deelnemen".

Molly McGrath, de nationale campagnecoördinator voor stemming renners, denkt dat de nieuwe wetten zijn inherent oneerlijk. "Wat we hebben is mensen wijziging van de regels van het spel, maar de spelers niet te vertellen," zei ze.

Ze wees naar een poll Marquette University van half februari dat bleek ten minste 16% van de kiezers niet eens wist dat een identiteitsbewijs stemmen als bewijs moeten zouden dat er was waarschijnlijk wijdverbreide verwarring op dinsdag.

Anita Johnson, een organisator met burger actie Wisconsin in Milwaukee die kiezers vergezelde naar het departement van motorvoertuigen te verkrijgen van de kaarten van identiteitskaart, werkte om te informeren van burgers over de nieuwe eisen en hielp veel kiezers persoonlijk opvolgen van de status van hun aanvragen voor identificatie, is beledigd door wat de nieuwe eisen voor veel kiezers betekenen zal. "Je moet niet worden geïntimideerd wanneer u naar de stembus gaat te stemmen," zei ze. "Je moet niet worden verward wanneer u naar de stembus gaat stemmen."

De regering accountability board, die uitzonderlijke inspanningen om kiezers zouden normaal worden beheerd, naar verluidt benaderd één van de kiezer identificatie bill sponsors in oktober in een poging om veilige financiering voor een educatieve campagne. In plaats daarvan, de wetgever gestemd te ontmantelen van het Agentschap volledig in 2016 en organisaties zoals een Wisconsin, stemming renners, burger actie en de League of Women Voters zijn gedwongen te halen de speling.

Het is niet genoeg.

Jenni kleurstof, de directeur van het onderzoek met de één Wisconsin Institute, zei dat de groep had al problemen gezien als mensen geprobeerd om het verkrijgen van de compatibele id's. "Mensen hebben afgewezen om een aantal redenen.

"In sommige gevallen een spelfout van iemand's naam is te voorkomen dat mensen van stemming," zei ze.

Dat is wat er gebeurd met Ruthelle Frank, een eiser in de ACLU de rechtszaak tegen de wet. Wanneer de wet de state legislature eerst in 2011 doorgegeven, verhinderd een spelfout op haar geboorteakte haar het verkrijgen van een niet-driver foto-ID. Corrigeren van de geboorteakte zou gekost hebben haar tot maximaal $200. "Ik ben nu zo oud, wat ga ik doen met een $200 geboorte certificaat?" zei ze in 2014. "Aan de muur hangen?"

Frank is niet alleen. Johnson, de organisator van de actie van de burger, werkte met een kiezer vanaf augustus 2015 tot maart 2016 om hem een in aanmerking komende foto-ID te verkrijgen van de staat te helpen. Dennis Hatton, een veteraan, had alles wat die hij nodig behalve voor zijn geboorte certificaat, dat hij een verzoekschrift ingediend bij de staat om op te sporen door middel van zijn persoonlijke gegevens terug te gaan naar zijn basisschool dagen.

Na maanden, de Braziliaanse terug kwam en vertelde hem dat zijn geboorte certificaat vermeld zijn naam als Denet', niet Dennis; de discrepantie tussen zijn geboorteakte en zijn sociale zekerheid kaart, zeiden, zou betekenen dat hij moest één van hen-die ofwel hem geld of tijd kost te veranderen. Na meerdere telefoontjes van Johnson, het Agentschap gevestigd ten slotte Hatton de eerste aanvraag voor een sociale zekerheid kaart, die zijn naam als Denet'; zij kwamen overeen op basis daarvan, ten slotte, zal hem een foto-ID, en hij zal kunnen stemmen op dinsdag.

Maar nadat helpen veel economisch minderheid, bejaarde gemarginaliseerde en gehandicapte bewoners in Milwaukee foto IDs verkrijgen, Johnson is van mening dat deze niet onbedoelde gevolgen van een anders goedbedoelde wet zijn. "Deze wet was strategisch opgesteld om te voorkomen dat mensen stemmen," zei ze. "Ze wisten precies wat ze deden."

Gerelateerde Artikelen

Californië changin': drie presidenten Zie geschiedenis herhaald in staat de primaire

Exclusieve: op de dag van de Golden State's stemming, we horen van Jerry Brown, Gray Davis en Pete Wilson, drie levende gouverneurs die zouden zijn geweest de Voorzitter Jerry Brown zat naast een schitterende zwembad op de governor's mansion, een partij v...

NSW Blues maken laat staat van oorsprong wijzigen met Frizell in voor Bird

Debutant Tyson Frizell ter vervanging van Greg Bird in de achterste rij Blues Volg de wedstrijd met de Guardian's liveblog van 1930 AEST NSW voorzien in een late verandering aan hun startende kant staat van oorsprong II, met debutant Tyson Frizell bewegen...

Edward Snowden op politie nastreven van journalist gegevens: het schandaal is wat de wet laat

NSA-klokkenluider reageert op toelating door de Australische federale politie dat het lekken naar een journalist hoedster onderzocht door te vragen zijn metagegevens Edward Snowden heeft veroordeeld Australische rechtshandhaving voor het verzamelen van de...

Laat paardebloemen hebben hun dag in de zon

Vergeleken met spinazie, paardebloemen zijn eenvoudiger om te groeien en veel rijker aan vitamines- plus ze verpakken een meer smakelijke punch Ik ben een obsessieve verzamelaar van plantaardige tuinieren boeken. Ik ben al sinds ik acht jaar oud was....

Democraten Arizona rechtszaak draait ogen staat geplaagd door te stemmen controverse

De democratische partij rechtszaak, ontleend aan de onderdrukking van minderheden de kiezers, schijnwerpers waarheden die al lang deel van het politieke landschap van de staat Jarenlang zijn om-uit-de-stemming organisatoren in Arizona kloppen op de deuren...

Sanders leidt polls maar Clinton wint meer steun van de menigte op Wisconsin gala

Kandidaten sprak op het gala van de dag van de oprichters van de democratische partij van Wisconsin zaterdag, en Clinton verdiend het meeste gejuich door het aanraken op lokale kwesties Als u bent een socialistische uitgevoerd voor de Democratische nomina...

Bernie Sanders neemt Oregon primaire terwijl Clinton Kentucky beweert

Sanders overwint staat gesloten primaire, waarmee alleen geregistreerde democraten – niet onafhankelijken – om te stemmen, terwijl Clinton overwinning in Kentucky verklaart Trump pleit onwetendheid van zijn tweets Megyn Kelly 'bimbo': 'Zei ik dat?' Kentuc...

Kiezer id laatst staan: wetten laten we tot slot verklaren wat ze zijn-racistische moedwil

Hoe is een verborgen-carry-pistool OK toestaan in het stemhokje, maar een oudere vrouw Medicare kaart is niet te krijgen? Liberalen hebben betoogd. Nu is het tijd voor een vonnis Deze week, begonnen het Amerikaanse ministerie van Justitie en de staat Texa...

West Virginia de primaire neemt achterbank Trump de strijd met de Republikeinen

Hoewel Trump nog gemachtigden en Clinton moet en Sanders steeds vechten nog om democratische kandidaat, overschaduwen Paul Ryan en #nevertrump stemming Voor een groot deel van het jaar, Washington heeft al overtroffen door het drama van verafgelegen...

Texas rent vooruit met kiezer ID recht na het besluit van het Hooggerechtshof

Staat om onmiddellijk omstreden foto ID eis na uitspraak releases hen voor anti-discriminatie beperkingen Ambtenaren in Texas zei dat zij zou rush vooruit met een controversiële kiezer ID wet die critici zal maken het moeilijker voor etnische minderheden...

Ik laat mijn dochter naar School boos op Me gaan

Ik hoorde de bonzen boven uit. Ze was boos. Heel boos. Ze eerder die ochtend gevraagd als ze een bepaalde jurk naar school dragen kon, en ik had haar niet verteld. Terwijl ik kies meestal niet te halen de kleren slag recht voordat de school, vanmorgen, de...

Woede als christelijke advocaat paradeerden op TV van de Chinese staat voor 'bekentenis'

Zhang Kai, die gevangen werd gezet zes maanden geleden, verschijnt op de TV op aan te dringen de rechten van de mens van de collega-advocaten niet te 'spannen met buitenlanders' Aanhangers van een prominente christelijke advocaat die in geheime detentie w...

Brandstofdoelen economie kunnen overleven alle de mazen in de wet? (Opiniestuk)

Dan Becker regisseert de Veilig klimaat campagne , waar James Gerstenzang, een voormalige milieu verslaggever voor de Los Angeles Times, is de redactionele directeur. Dit stuk is aangepast van een dat oorspronkelijk verscheen in de Detroit News. De auteur...

De wet is er niet om ons te beschermen van Dieudonné de afschuwelijke weergaven

Onze verbod op Dieudonné toont aan dat het Verenigd Koninkrijk zwak is gegroeid. Een robuuste samenleving moeten kunnen omgaan met de stress van het pluralisme Ik ben reactionaire op vrijheid van meningsuiting. Ik ben daarvoor. Ik heb geen tijd voor de we...