Politie moet zeggen als de dode kinderen identiteit gestolen, ouders

Getroffen ouders vertellen onderzoek 'emotionele opschudding en woede' bij politie alter ego's maken met behulp van de dode kinderen identiteiten

Getroffen ouders hebben geëist dat de politie onthullen of de identiteit van hun dode kinderen werden gestolen door undercover agenten die fracties bespied.

Een van de ouders vertelde een openbaar onderzoek op woensdag dat ze waren achtergelaten "heel ziek" door de onzekerheid over of de politie de identiteit van haar zoon, die was gestorven op de leeftijd van 15 maanden had gebruikt. Een andere bovenliggende wiens zoon was gestorven op twee-dagen oude zei leed ze diepe emotionele beroering en woede.

In een praktijk die decennia lang geheim werd gehouden, stal undercover officieren de identiteit van de dode kinderen om te helpen ontwikkelen van de fictieve personas die zij gebruikt wanneer ze bespied fracties. Dit werd gedaan zonder de toestemming of medeweten van de ouders.

In 2013 gaf Sir Bernard Hogan-Howe, de commissaris van de Metropolitaanse Politie, een algemene verontschuldiging voor de "schok en ergernis het gebruik van deze tactiek heeft".

Politie weigerde echter hebben een van de ouders te vertellen dat hun kinderen op deze manier was gebruikt. Hun weigering wordt aangevochten bij een openbaar onderzoek naar de undercover infiltratie van honderden politieke fracties sinds 1968.

Lord Justice Pitchford, die het onderzoek leidt, hoorzitting een te overwegen of politie een verplichting hebben tot het verstrekken aan de ouders dat de identiteit van hun dode kinderen had gestolen door undercover agenten. Hij is verschuldigd voor het publiceren van een uitspraak op een later tijdstip.

Het onderzoek is ingesteld door de minister van binnenlandse zaken, Theresa mei, te onderzoeken van het gebruik van de techniek, en een aantal andere vermeende wangedrag door de geheime spionnen.

Voor vele jaren sleepten de spionnen routinematig urenlang door archieven die houder zijn van vaarbevoegdheidsbewijzen van geboorte en dood te identificeren van een dood kind wiens identiteit ze in feite kon herrijzen. Ze onderzocht de achtergrond van het kind, bijvoorbeeld hun thuis of op school, te weven samen met andere details, een plausibel alter ego.

De spionnen kregen officiële documenten zoals paspoort en rijbewijs in de naam van het kind, zodat hun nep personas onderzoek door verdachte politieke activisten zou weerstaan.

Politie hebben op 76-jarige Barbara Shaw heeft zich verontschuldigd voor het gebruik van de identiteit van haar zoon Rod Richardson, die stierf twee dagen na zijn geboorte in 1973. Maar politie hebben geweigerd om te zeggen of zijn identiteit naar verluidt werd gestolen door een undercover officier, die lijkt te hebben bespied radicale demonstranten tussen 2000 en 2003.

In 2013, de Guardian gemeld beschuldigingen dat de officier had nam de naam van Rod Richardson en activisten vertelde dat hij was geboren op dezelfde dag als zoon van Shaws.

Shaws barrister, Heather Williams QC, vertelde het onderzoek dat zij had sinds "ervaren diepe emotionele beroering en woede".

Ze zei Shaw "nog steeds wacht op bevestiging dat haar zoon's identiteit werd gebruikt, een officiële verklaring van de omstandigheden waarin dit gebeurd", en die goedgekeurd zonder haar toestemming.

Williams zei: "In de onmiddellijke nasleep van haar baby's dood, Ms Shaw depressie leed en vond zichzelf overspoeld door verdriet."

Na veel kritiek van de tactiek in de afgelopen jaren, hebben meer dan 20 ouders politie gevraagd of hun dode kinderen identiteit had gestolen, maar de politie zei ze kunnen bevestigen noch ontkennen of zij waren geweest.

Politie voerde aan dat de openbaarmaking van deze informatie de undercover agenten, toe te voegen dat ze hebben de plicht om de spionnen te beschermen en het behoud van de effectiviteit van undercover politie zou blootstellen.

Het onderzoek gehoord dat één van de ouders Gordon Peters, 71 was, wiens tweede kind, Benjamin, stierf in 1979 na één week. Hij zei het verdriet zou altijd bij hem blijven, en de traumatische sterfgeval hadden bijgedragen aan de ontwrichting van zijn huwelijk.

Williams, ook vertegenwoordigend Peters, zei: "gedachten van Benjamin en het verlies van zijn potentieel worden vaak ervaren door de heer Peters en terwijl de gedachten van tijd tot tijd wijken, ze weer de kop opsteken in allerlei verschillende manieren." Hij wil de politie om zijn bezorgdheid weg te nemen.

Een derde ouder, die heeft gekregen anonimiteit, leed de dood van hun kind 15-maand-oude in een wegongeval in 1971. Ze zei dat ze was verbaasd dat de politie had geweigerd om haar bezorgdheid te sussen door te zeggen of haar zoon's identiteit werd gebruikt door een undercover agent.

Peter Francis, de voormalige undercover officier die is uitgegroeid tot een klokkenluider, heeft toegegeven dat hij de identiteit van de dode jongen van een vier-jaar-oude stal deel uitmaken van zijn fictieve alter ego. Hij infiltreerde anti-racistische groepen voor vier jaar in de jaren 1990.

In een verklaring op woensdag, Francis zei: "Ik wil graag publiekelijk en zonder voorbehoud mijn excuses voor de onnoemelijke en immense verdriet deze volledig staat-gemachtigde demonisch praktijk moet hebben veroorzaakt de familie betrokken, en eigenlijk alle andere families betrokken."

Francis is van mening dat de politie moet de familie van de jongen een volledige uitleg over waarom zijn identiteit had gestolen, samen met een verontschuldiging. Hij heeft aangeboden om te voldoen aan de familie en "omwille van de sluiting" heeft aangespoord al zijn voormalige collega's van zijn geheime eenheid hetzelfde te doen.

Gerelateerde Artikelen

8 dingen die je niet moet zeggen aan ouders met kinderen die dicht bij de leeftijd

Niet dat lang geleden mijn huishouden gek was - ik had drie kinderen die slechts 3,5 jaar uit elkaar waren en wanneer wij zou gaan wij sommige interessante blikken en enkele vreemde opmerkingen zou krijgen. Mensen veronderstellen dat zij niet waren "...

Moet je stellen voor uw kinderen? Studie vindt het maakt niet uit hoe ouders vechten - zo lang als ze make-up.

Een onlangs gemarkeerde studie over echtelijke conflicten en de gevolgen ervan op kinderen toont aan dat als ouders bicker, maar bereiken van een snelle en oprechte resolutie, kinderen zijn eigenlijk beïnvloed positief door de slobkous. E. Mark Cummi...

Vermoedelijke zedendelinquenten hebben rechten die de politie moet respecteren

Reputaties zijn ook gemakkelijk bezoedelde – om te herstellen van vertrouwen van het publiek de politie moet onvoorwaardelijk geloof niet elke vermeende verkrachtingsslachtoffer De eerste keer had ik te onderzoeken van een beschuldiging van aanranding, wa...

10 dingen die een moeder haar dochter nooit moet zeggen

Is er iets dat meer is belangrijk voor kleine meisje dan wat haar moeder denkt van haar dat? Misschien wat haar moeder zegt tegen haar. Een moeder is een meisje van de hele wereld zo als zij iets negatiefs, zegt het meisje neemt het ter harte (en vaak hou...

10 dingen die je nooit moet zeggen tegen een peuter

Geen van ons weten wat we doen als ouders, of op minste dat is wat ik wil zeg tegen mezelf. Bovendien, wie beweert te weten beter dan de rest van ons beter hebben kinderen die slapen verleden 9u, vegen hun eigen konten (en goed), en daadwerkelijk genieten...

Dingen die je nooit moet zeggen aan een zwangere vrouw

Er zijn sommige dingen die absoluut onuitgesproken blijven moeten wanneer spreken aan een zwangere vrouw. Waarom zou je ooit vragen "iemand, bent u nog steeds met de vader?" of "you gonna keep it?" Ieks! Hier zijn enkele ongelooflijke...

15 dingen die je nooit moet zeggen naar een adoptief ouder

"Door de keuze, zijn we een familie, geworden eerst in onze harten, en tenslotte in de adem en wordt. Hoge verwachtingen zijn goed; grote ervaringen zijn beter."~ Richard Fischer, adoptief ouder Is er iets meer mooie, onbaatzuchtige of liefdevol...

10 dingen die je nooit moet zeggen voor een alleenstaande ouder

Gezinnen komen in alle verschillende vormen, maten en composities. Gegaan zijn de dagen waar een man en vrouw zijn getrouwd en start een familie met 2.2 kinderen en hun witte picket fences. Het leven is veel beter met de verschillen in de wereld. Een...

7 dingen die je nooit moet zeggen de bovenliggende pagina van jonge geitjes met voedsel allergieën/intoleranties

Mijn jonge geitjes hebben geen allergieën van het voedsel. Ik heb een kind dat een intolerantie heeft en een ander kind heeft coeliakie (een auto-immune aandoening), dus als het gaat om voedselveiligheid en onze kinderen, ik kan begrijpen. Raru gaat...

10 dingen die je nooit moet zeggen bij een bovenliggende werk-From-Home

Ongeveer 6 maanden geleden overgestapt ik van een stay-at-home ouder nu een bovenliggende werk-vanuit-huis. Mijn dagen meestal bestaan uit ongeveer 5 + uur per dag werken en het verzorgen van mijn drie kinderen, het huis en alles wat komt met tussend...

Als u geen kinderen hebt, krijgen je niet een advies inzake het ouderschap kwesties

Ik heb een beetje spuwde met één van mijn beste vrienden. Roger heeft een vrouw en een hond, twee katten. Hij is een van de slimste mensen die ik weet en is een grote sparring partner als het gaat om het politieke debat.  Hij, net als ik, heeft meningen o...

Handen omhoog als je uw kinderen huiswerk haat zo veel als ik doen

Elke vrijdag mijn 9-jarige zoon Finn trudges door de deur met zijn Schooltasje op zijn rug. Met schroom, ik pak de zak en nemen zijn Engels en wiskunde huiswerk. Mijn man krijgt om te helpen Finn met zijn math (omdat het een buitenlands concept aan me), e...

6 dingen die mensen zal zeggen als u een 4th of July Baby

Toen mijn dochter werd geboren op Independence Day in 1998, was ik opgewonden. En niet alleen omdat mijn arbeid voorbij was en ik had een mooie, gezonde baby! (Hoewel toegegeven, dat was een enorme one.) Dan was er het feit dat ik, een Russische immigrant...

10 dingen die je niet moet doen als uw Partner is zwanger

Ik ben nog steeds wacht om te zien de twee roze lijnen opdagen op een zwangerschapstest, maar ik ben al opgewonden voor de manieren waarop die mijn partner en ik krijgen zal om zwangerschap ervaring helemaal opnieuw. Ik hou van hoe het kan ons band samen...