5 dingen die krankzinnig wetenschap kwam enkel te weten over het menselijk lichaam

Na eeuwen van snijden elkaar open en rigoureus het documenteren van de prijzen binnen gevonden, zou je denken dat de mens zou hebben we ontdekt vrij is veel alles wat er om te weten over onze lichamen. Maar, zou je denken dat verkeerd...

#5. Er zijn kleine spinnen leven in je gezicht nu

Ergens in 2014, wetenschappers een high-powered elektronenmicroscoop wees op het oppervlak van het menselijke gezicht, en ze nog steeds nog niet gestopt schreeuwen. Wat zij zag in de hoge resolutie maanlandschap van de gemiddelde menselijke mok zag er iets als dit:

Die blauwe dingen zijn kleine spinachtigen "Demobiliseren brevis" genoemd, en ze leven nu in je poriën. Ja, in de poriën. Onderzoekers ontdekten dat precies 100 procent van de mensen onderzocht thuis van enorme kolonies van microscopische gezicht spinnen waren.

Whoa, hey--stop klauwend op uw huid; moet je dat om te leven.

Aangezien u veronderstellen kunt, reageren sommige mensen slecht op mijten massale feesten houden allemaal in hun roosters. Men denkt nu dat een gemeenschappelijke huidvoorwaarde genaamd rosacea, die tot huiduitslag en ontsteking leidt, kan worden veroorzaakt door een immune reactie op deze verkleinde Lovecraftian monsters. Maar hey, het leven is niet precies voor onze vrienden van het gezicht, ofwel: ze niet leven lang, dus aard nooit moeite om hen een ezel. Ze net lang genoeg rond de stok kloof zelf leggen eieren, en sterven. Dus, dat soort van een omgekeerde is: ten minste de miljoenen spinachtigen leven in je gezicht niet gebruikt als een port-a-John.

Oh wacht, er staat hier dat ze gewoon opslaan die alle kak omhoog, en, wanneer ze sterven, het vrijkomen van alles tegelijk overal in je gezicht.

Sorry. Er is geen ondersteboven op dit nieuws.

#4. De Bugs in je darmen invloed hebben op uw dagelijks leven

Medische wetenschap heeft altijd bekend dat we zijn vol van kleine beestjes, bekend als "intestinale microflora," die helpen of hinderen ons op verschillende manieren. Maar het is pas onlangs dat we in staat geweest om een glimp van de volle omvang van hun invloed. Zozeer zelfs dat vele nu overwegen ons interne ecosysteem te zijn van een werkelijke orgel in en van zichzelf, net zo belangrijk als de lever of de alvleesklier of de blaas dong.

Wat? We spellen dong blaas verkeerd? We besteden niet veel aandacht in de biologie klas...

De bugs in je darmen helpen regelen het metabolisme, helpen het immuunsysteem en ziekte te bestrijden. En ze zijn geen kleine deal--er zijn ongeveer 100 biljoen van hen leven in je nu, goed voor ongeveer 1 tot 2 kilogram van uw totale lichaamsgewicht. Dat klopt: je bent niet vet, je bent net groot bacteriën-ed.

Maar niet alle darm microben zijn welwillende. Nadat de kiemen geleerd hoe om te kapen van ons lichaam als de Statue of Liberty in, besloten sommigen van hen die macht gebruiken voor het kwaad. Recente studies hebben gesuggereerd dat bepaalde soorten darm microben zijn geëvolueerd om te beïnvloeden de nervus vagus (de zenuw die links van de hersenen en de darm), zoals ze kunnen dwingen ons om te hunkeren naar bepaald voedsel.

Deze microben gebeuren liever suikerhoudende of hoog vet voedsel gezonder alternatieven, en kunnen zij deel van de reden dat sommigen van ons hebben de oncontroleerbare drang om binge op kaas, totdat we afgeroomde melk zweet. Door het vrijgeven van chemische stoffen die ons zenuwstelsel stimuleren beïnvloeden onze hunkeren naar, of aan het licht van onze tevredenheid knooppunten wanneer hun eisen wordt voldaan, kunnen ze effectief onze voedingskeuzen volgens hun eigen grillen dicteren. Als zodanig, wordt er gedacht dat deze hebzuchtig interne marionet meesters ten dele verantwoordelijk voor hedendaagse epidemieën van obesitas en diabetes wellicht.

Gelukkig is het mogelijk om ze te verslaan op hun eigen spel--door zich te onthouden van microbe-gedreven hunkeren naar, ongeacht hoe hard ze schoppen en schreeuwen, je kan in wezen verhongeren ze uit. Diëten is in feite genocide. Luisteren en u mei zitten kundig voor hun gekwelde geschreeuw horen.

#3. Ze onlangs ontdekt een nieuwe lichaamsdeel in onze knieën

Wij hebben altijd vrij veel uitgegaan dat knieën gewoon vlezige scharnieren die ons toelaten zijn te bereiken dingen op de grond zonder omvallen. Maar onze knieën zijn verrassend complexe stukken van machines--zo veel zodat kniechirurgie notoir moeilijk en gevoelig voor storing is. Het wordt vaak gedocumenteerd door gefrustreerd chirurgen dat, zelfs na het herstellen van een gewonde knie, veel mensen kan niet zomaar vrij rechts weer. Onwillig om te geloven dat dit tot uiting slecht op hun eigen capaciteiten, chirurgen hebben altijd gekalkt het aan de grillige aard van de menselijke biologie of eventueel een soort voodoo vloek.

Dat was tot een paar knie chirurgen in België, in 2013, besloot dat iets ontbreekt hun kennis van de anatomie moet en ging op zoek naar de verborgen geheimen van de knie. Ze ontdekten dat er sprake was van een voorheen onbekende ligament in onze knieën die min of meer het hele knie raadsel oplost. In feite, had het ontbrekende ligament reeds in 1879, wanneer een Franse chirurg genaamd Paul Segond erop aangedrongen dat er moet meer ligamenten in onze knieën dan de vier waarvan wij wisten dat, om hun functie fundamentele fysiologische zinvol zijn theorie. Hij beweerde zelfs dat hij had ontdekt dat een ligament, maar verzuimde te werken--vermoedelijk zwaaien vaag en zeggen, "ergens daar," wanneer mensen gevraagd waar het was--zo zijn collega's ontslagen hem.

Nu dat de Belgische ontdekking heeft bevestigd het bestaan van het ding, dat zij het "anterolateral ligament" hebben genoemd, zal dieper onderzoek waarschijnlijk leiden tot grote vooruitgang op het gebied van knie-operatie. Waardoor ook ons afvragen: hoeveel lichaamsdelen nog om ontdekt te worden als gevolg van eeuwen van medische Hybris? Wilt, zou de meesten van ons echt blij om te leren dat er een tweede lever rondzweven daar ergens. Dit is een leuke zaterdag uit de buurt van totaal neergeschoten.

#2. Wetenschappers vinden stamcellen in het volwassen menselijke tanden

Stamcellen zijn de T-1000 van uw lichaam--ze kunnen transformeren in wat ze eigenlijk willen. Ze zijn de Heilige Graal van de medische wetenschap, omdat uiteindelijk beheersen van stamcellen zou kunnen kunnend groeien nieuwe organen op aanvraag betekenen, in plaats van te vertrouwen op donatie systemen en kettingzaag-jongleren ongevallen.

Natuurlijk, is de vangst dat stamcellen waren voorheen alleen bekend te bestaan binnen de menselijke foetussen. Er is iets over het concept van "oogsten embryo's" die neigt te verstoren mensen om wat voor reden. Gelukkig kunnen hebben wetenschappers ontdekt een manier om stamcellen zonder tot oprichting van een soort - stijl dystopie omdat ze hebben onlangs gevonden stamcellen uit koelen binnen volwassen tanden te onderzoeken.

De ontdekking betwist ook de lang gekoesterde veronderstelling dat stamcellen alleen een weg te gaan. Betekenis, ze beginnen als stamcellen en draai in iets meer specifieke, maar niet de andere manier rond. In dit geval waren wetenschappers die de onverwachte cellen ontdekt verbijsterd over hoe de cellen daar totdat ze waargenomen zenuwcellen binnen de tanden spontaan terug te keren terug naar stamcellen. Het is het biologische equivalent van VN-bakken een taart.

Na merken hetzelfde fenomeen bij ratten, onderzoekers besloten om te zien wat er gebeurd dat als ze een laser op hen, schoot omdat het is eenzaam in het lab, heb je sommige ratten, en je een laser--wat de hel hebt bent u verondersteld om te doen? In het experiment, de laser-gestimuleerd stamcellen geregenereerd beschadigde tanden tweemaal zo snel. We hebben het al eerder gezegd, en we zullen weer zeggen: Lasers zijn magie.

Wetenschappers onderzoeken nu, of zij kunnen de kracht van de zachte, kleverige ingewanden van onze tanden om te groeien van andere soorten weefsel--hopelijk door het schrijven van ons allemaal een recept voor lasers.

#1. Er is een aan/uit-schakelaar in onze hersenen

In Hollywood geneeskunde, als je op het hoofd geraakt, verlies je bewustzijn voor hoe lang duurt het om u naar het volgende punt van de plot. Als dit bij u in het echte leven gebeurt, zijn de kansen gestapeld tegen u ooit weer wakker. Maar tot voor kort waren wetenschappers niet zeker waarom het gebeurt helemaal. Dat wil zeggen, tot 2014, toen wetenschappers (eventueel gekke degenen) werden probing rond het menselijk brein en ontdekte dat er een letterlijke aan/uit schakelaar naar bewustzijn. En het is hier:

Het experiment werd uitgevoerd als onderdeel van een onderzoek naar epilepsie, maar wat ze ontdekt in plaats daarvan lijkt het biologische equivalent van de machtsknoop op uw PC ingedrukt te houden totdat het scherm zwart gaat. Dat kleine blauwe ding daar heet het 'claustrum', en wetenschappers onlangs vond dat ze door het stimuleren van het met een kleine elektrische schok, een bewusteloos persoon kon kloppen. Stimuleren van het weer, en ze zou komen meteen weer--vermoedelijk met een korte termijn over hoe u hen ten onrechte uitgeschakeld en moet altijd zeker om af te sluiten van menselijke bewuste goed en voorkom beschadigen van hun persoonlijkheid.

.

Gerelateerde Artikelen

12 {ONBELEEFD!} Dingen die ik heb gehoord de laatste tijd over het hebben van 5 kinderen

Vreemden. Gotta liefhebt! Vooral als ze zien u, uw echtgenoot en 4 uit tag along with one onderweg. Nou, soms ik vraag me af wat er gebeurd met volkeren manieren. De laatste tijd heb ik steeds tonnen gewoon onbeleefd opmerkingen van complete vreemden...

6 bullshit mythen die u over het menselijk lichaam geloven

De gemiddelde persoon weet schokkend weinig over het menselijk lichaam, gezien het feit dat ze hun hele leven wonen binnen een heb doorgebracht. Het is niet hun schuld, wel; bullshit blijven "feiten" over gezondheid, voeding, geslacht en alles w...

5 dingen die ik wou dat ik wist eerder over het proberen te bedenken

Nou, ben ik niet zwanger. Ik was vorige maand dus hoopvol en mijn grafiek was vrij duidelijk voor mij, maar het blijkt dat ik had dat zwangerschap-achtige progesteron boost uit een ovarian cyste, geen baby. Dus, naar de volgende maand is het voor ons. Dit...

10 dingen die moeten alle ouders hun kinderen vertellen over het vinden van geluk

Gelukkig lijkt het alsof de meeste baby's worden geboren gelukkig. Als ze ouder worden, echter, en beginnen dompelen hun tenen een beetje dieper in het echte leven, beseffen ze helaas dat alles niet altijd over zachte teddy beren en flessen van warme melk...

6 leugens over het menselijk lichaam die je geleerd op de kleuterschool

Wanneer we de leeftijd van 2 bereiken, beginnen we met een paar vragen over onze lichamen. In eerste instantie zijn ze eenvoudig. "Past dat speelgoed in de natte gat in het midden van mijn gezicht?" Maar naarmate we rijpen, de vragen complexer g...

Wetenschap ontdekt een nieuw deel van het menselijk lichaam

Een grappig ding gebeurde op het gebied van anatomie tijdens de eerste helft van dit jaar. Onderzoekers vonden een voorheen onbekende menselijke lichaamsdeel. Het is binnen de oogbol, en het is zeer klein. Op 15-micron dik, de nieuw ontdekte laag van mate...

10 dingen die ik hoop te leren mijn kinderen over gelukkig

Authentiek geluk. Wat is dat, zelfs? Als een gezin dat met het beest dat is depressie woont (ik haat die kerel), ik vragen zich vaak af hoe we kunnen beheren de donkere dips samen en nog verhogen gelukkige kinderen - kinderen die hopelijk zijn niet ook be...

20 dingen die alleen een ouder kon krijgen enthousiast over

Gisteren, we zaten te eten bij het huis van mijn schoonouders en zat ik neergestreken op een krukje op het keukeneiland terwijl mijn schoonzus veranderd van mijn neef luier. Ze is een doek diapering pro, en ze dat ding opgeklopte alsof het geen big deal....

4 dingen die misschien (of misschien niet) bestaan in het menselijk lichaam

Wetenschappers zijn erin geslaagd te volgorde het menselijk genoom, afbeelding het menselijk brein en harnas stamcellen voor complexe medische onderzoek, onder vele andere wetenschappelijke prestaties. Maar ondanks deze ongelooflijke staaltjes, het m...

10 dingen die ik wou dat ik kon veranderen over Eli's geboorte

In de eerste paar dagen na de bevalling, ik vertelde iedereen dat al het kwaad (oh lieve God in de hemel, het kwaad) dat ik had een vrij gemakkelijk arbeid. Ik bedoel, het was slechts 16 uur lang, ik duwde alleen voor iets meer dan een uur en ik had deze...

100 dingen die ik wil mijn Baby om te weten over het leven

Lieve kleine baby, hoe snel u groeien. Terwijl ik doe alles wat dat ik kan om te inhaleren Zeke van baby-ness, voel ik het langzaam verdwijnende... snel.  Snel zal hij draaien van de show, realiserend dat ons ouders dat. zijn en dat hij zijn eigen persoon...

Franse frietjes zijn niet een groente, en andere dingen die ik moet mijn zonen te weten

Mijn oudste zoon houdt van boeken vol vreemde feiten en willekeurige trivia. Hij schuwt hoofdstuk boeken, maar hij zal blijven tot laat in de nacht "Raar maar waar" lezingsboeken zijn hoofd vullen met oneven feiten en raar trivia delen de volgen...

6 dingen die je nooit zorgen te maken stoppen over als je kinderen ouder

Vanaf de dag dat u ontdek je zwanger op de dag dat uw kind van de middelbare school afgestudeerden, stoppen je hebt nooit zorgen te maken over hen. Het is slechts een deel van onze taak als ouders, denk ik. Hoewel ik probeer niet te worden van neurotische...

5 wetenschap van de mind-Blowing manieren heeft het menselijk lichaam gehackt

Science fiction heeft ons geleerd dat wanneer wetenschap wordt gestart wijzigen van het menselijk lichaam, het gaat om robot onderdelen en genetische modificatie terrifyingly misgegaan te betrekken. Maar de realiteit is dat het lichaam wijzigingen die rec...