5 angstaanjagende dieren die ooit uw leven kunnen redden

Gewoon omdat mensen hebben gemaakt naar de top van de voedselketen betekent niet dat wij niet onze broek nat telkens een spin ons grappig kijkt. Diep van binnen weten we dat we net clawless dieren, en als de links alleen in een kamer met om het even wat niet leuk genoeg voor een geanimeerde gif, wij zou weggaan via mens-vormige gat in de muur. Of de deur. Het kon ofwel weg te gaan. Dat is waarom het is belangrijk om iedere keer in een tijdje stoppen en onszelf eraan herinneren dat de wezens in nature's nachtmerrie cavalcade van verschrikkingen ons leven elke dag opslaat.

Bijvoorbeeld...

#5. Krokodil bloed kan doden... een dodelijke MRSA-bacteriën en HIV

Heb je ooit een krokodil toepassen van antibiotica op zijn wonden na een gevecht van de bende? Nee, waarschijnlijk niet, omdat hun armen zo kort zijn. Maar je ziet ook nooit krokodillen sterven aan infectie ondanks lijden afschuwelijke woestijnwinden terwijl het leven in een bacteriële soep van moeras water. Na een grote veldslag, crocs lopen/zwemmen weg, genezen omhoog en gaan over hun gebruikelijke routine van voorwenden om logboeken en drijvend in vuiligheid. Dit is de reden waarom wetenschappers begon studeren krokodil immune systemen--hebben we mensen verloren ledematen aan bacteriën hier in de wereld van de mensen, dus waarom ben niet krokodillen sterven van infectie terwijl het leven in een ecosysteem deskundigen verwijzen naar als "nature's toilet"?

Dus wetenschappers pakte wat bloed krokodil en begon het te bloot aan verschillende infecties, waaronder HIV (als je ooit een krokodil met AIDS, thats wat droevige shit ontmoet). Wat vonden de onderzoekers was dat terwijl menselijk bloed kon acht van de 23 stammen van bacteriën doden vielen zij met, alligator bloed gedood alle 23, met inbegrip van antibiotica-resistente MRSA. Vanaf dat punt naar voren hernoemd de wetenschappers croc bloed Muhammad Ali en menselijk bloed Screech bevoegdheden.

Het blijkt dat de krokodil de gehele immuunsysteem is anders georganiseerd dan de onze. We laten in plaats van steeds te technisch over hoe het werkt, Australische wetenschapper Adam Britton uitleggen: "de krokodil heeft een immuunsysteem dat hecht aan bacteriën en het verscheurt en ontploft." Fuck Ja.

Dus het te hopen is dat de krokodil bloedeiwitten kunnen worden ontwikkeld naar geneesmiddelen voor de mens (drugs die wij hopen zal hebben foto's van krokodillen op het etiket), sinds die tests bleek dat krokodil serum veel bacteriën die mensen pest kan ontploffen, zelfs die die resistent zijn tegen penicilline superbugs.

En ja, later tests toonden bleek ook effectief in het doden van HIV. Er is veel meer testen te doen, dus ga niet gek nog. Het duurt jaren alleen maar om ervoor te zorgen dat er een ziek persoon vol krokodil bloed pompen niet geronseld Killer Croc.

#4. Cobra Venom kan stoppen met HIV en MS

De grootste film schurken aller tijden waren niet rommelen wanneer ze zelf vernoemd naar de cobra en de kai. Cobra's zijn de duivel. Wist je dat ze spugen GIF in je ogen, de tweede slechtste plaats kunt u snake venom? Als u niet genoeg van in uw systeem krijgen, krijg klaar om te genieten van de pijn, necrose en misschien zelfs verlamming, zoals de toxinen zich aan neuromusculaire kruispunten binden, communicatie tussen het centrale zenuwstelsel en uw spieren te blokkeren. Omdat genade voor de zwakke is, en een vijand geen genade verdient.

Dus hoe in de hel die ooit beter kon maken van iemands leven op enigerlei wijze?

Nou, denken wetenschappers dat een deel van wat venom zo smerig maakt is dat het vermogen van het lichaam om terug te vechten door het belemmeren van het normale genezingsproces het immuunsysteem onderdrukt. Dus als je had een ziekte veroorzaakt door een Overactief immuunsysteem, zou een chemische stof die het vertraagt de spreekwoordelijke burgerwacht misdaad vechter houden een corrupte politie in toom. Dit kan zijn waarom in India cobra GIF wordt beschouwd als een artritis genezen--artritis wordt veroorzaakt door het lichaamseigen immuunsysteem chronisch ontstoken houden van de lijder van gewrichten.

Dus dan dat u gaan kijken naar andere nog meer verschrikkelijke ziekten, zoals multiple sclerose en HIV--betrekken die beide Koninklijke cock-ups in het immuunsysteem. Hoewel de wetenschap is nog steeds niet zeker van wat de oorzaken van multiple sclerose, weten we dat om wat voor reden het immuunsysteem begint te vernietigen de beschermende laag rond het lichaam van de neuronen, die zuigt omdat neuronen de metaforische hart van het zenuwstelsel zijn. Het is net zoiets als schieten door middel van uw eigen schilden in. Alleen in plaats van het laten vallen van je hoofd in schaamte en de arcade raakt omdat het 1982 en u bent in een arcade om wat voor reden, je eindigen met littekens die je hersenen houden om te communiceren met de rest van het zenuwstelsel.

In theorie, snake venom kon dat zelf-destructieve proces onder controle te houden, als alleen het was niet, je weet wel, ongelooflijk giftig (omdat het gif van de slang). Gelukkig, een bedrijf heeft een proces voor het verwijderen van de verlammende deel van de venom gepatenteerd, en wat er overblijft fungeert als een soort regelgever het immuunsysteem wilde westen anarchie, stopzetting van de ontwikkeling van MS in 90 procent van de ratten behandeld voor rat MS.

Oh, en we moeten praten over HIV voor het tweede item in een rij, omdat uit onderzoek blijkt dat cobrotoxin (het spul in cobra venom, als je niet kon cijfer dat uit van de naam) ook zou stoppen met HIV. De manier waarop het GIF gaat werken op het immuunsysteem soort schouders HIV uit de weg (ze klink op de dezelfde receptoren in de cellen). Dus is hier naar een toekomst waar na een positieve HIV-test, de artsen onmiddellijk beginnen u vol snake venom en krokodil bloed pompen.

#3. Vampier Spit kunt je hersenen opslaan

Als u hebt een vampier fladderen rond je hoofd nu en je bent steeds bang want u weet, het heet een vampier, hebben we goed nieuws: Vampire vleermuizen niet eigenlijk zuigen op uw bloed.

In plaats daarvan, zal het net bijten en vervolgens rustig de wond likken, zoals bloed lekt, alsof je zijn lollipop. Nadat hij genoeg heeft, zal hij wegvliegen en laat u voor enkele uren blijven bloeden.

Ja, uren. Dit lijkt misschien raar aan u als u het horloge weken via een pleister na de andere, omdat we over een kleine wond gemaakt met weinig babytanden vleermuis praten. Niet moet dat beetje knabbelen schurft na, zeggen, een uur? Nee, omdat vampier spit bevat een bloedverdunner, waardoor het bloed stroomt in het geval hij of zijn vrienden wil terugkomen voor een andere drank uit de rode fontein. Ze echt aan alles gedacht.

Dus hoe werkt dit helpen u, of iemand anders dan gaas fabrikanten? Nou, stel je dat je ondervindt een hartaanval in je hersenen, ook wel bekend als een beroerte. Bloedtoevoer naar uw hersenen is gestopt, meestal vanwege een klonter blokkeren van het bloedvat. Dus heeft je hersenen een freakout omdat niet wordt het zuurstof, en afhankelijk van welk deel van de hersenen is beschadigd, je lichaam eigen kernsmelting heeft. Als je naar een ziekenhuis, de artsen kunnen beheren een geneeskunde te breken de klonter zo snel mogelijk, maar alleen als het niet langer is dan drie uur sinds de symptomen.

Op dat punt, er is nog een kans ze kunnen ontbinden de stollen en de hersenen beschermen tegen verdere schade, maar de geneeskunde heeft ook een kans van 1 op de 15 veroorzaken bloeden naar de hersenen, dus misschien ze slaan uw motorische functies maar overspoelen je hersenen met bloed en je vermoorden. Als u had een lijn recht voor het slapen en niet erachter te komen om het even wat verkeerd was, totdat je wakker, u bent shit out of luck, omdat niemand gaat om het beheren van de geneeskunde clot-breken.

Dat is waar de vleermuis speeksel komt. Vroege tests is gebleken dat er is een eiwit in vleermuis spuwen die stolsels kan mislukking voor maximaal negen uur na het begin van een beroerte. Negen uur is enorm in lijn-tijd; het kan het verschil betekenen tussen leven van de rest van uw leven als groente en leven je leven met een lichte Smet die belang aan uw karakter toevoegt, afhankelijk van waar de schade was reeds aangebracht. En de drug zo spoedig 2014 mogelijk beschikbaar voor artsen.

#2. Haai huid bacteriën afstotend

Tussen de kaken, Shark Week en de bloedstollende choreografie van de Latino-bende in West Side Story, hebben de meesten van ons kreeg een gezonde waardering van haaien. Zeker, we weten dat meer mensen worden gedood door koeien dan door haaien jaarlijks, maar je kan niet kijken naar die zielloze beady ogen en die mond vol kauwgom scheerapparaten en niet rilling totdat het plassen neer komt.

Misschien is onze irrationele angst voor de zondebokken van de zee die ons behoed merken iets belangrijks over hen: niets houdt vast aan hun huid. Terwijl de walvissen zijn druipen in zeepokken en lamantijnen verzamelen genoeg algen voor host tuinfeesten op hun rug, blijven haaien soepel. En het is niet alleen omdat de bacteriën doen schrikken.

Het blijkt dat van een haai huid heeft speciale denticles af te weren, alles uit. Dat is omdat hun huid niet huid huid, it's schalen. U dacht dat zij hadden gladde huid, omdat de schalen zijn zo freaking awesome in hoe ze werken. Wrijf de huid unidirectioneel, en de schalen zijn zo glad als een baby's kont. Wrijf het de andere kant, en de schalen zijn zo ruw als een volwassen man kont. Dat komt omdat de schubben zijn gerangschikt in een ruitpatroon waarmee een luchtkussen wanneer u wrijf ze naar de staart, maar gaan ruwe wanneer u wrijf ze richting het hoofd. En wat wetenschappers bedacht is dat algen en bacteriën niet wonen op de huid van de haai, willen omdat haar unieke textuur het moeilijk voor de kleine organismen maakt aan zich hechten aan het.

Het duurde slechts een beetje onderzoek om erachter te komen hoe om te dupliceren het patroon dat haai huid bacteriën-afstotend maakte. Dus de eerste ding wetenschappers deed met was deze technologie dekking Marine schepen en subs in een kunststof sharkskin film die ook algen afgestoten. Het tweede wat dat ze deed was maken van Michael Phelps een speciale pak, zodat hij medailles winnen kon. Het derde wat dat ze deed was zeggen, "Holy shit! Dit kon ook sparen miljoenen levens!"

Tot nu toe in de oorlog tegen dodelijke bacteriën, hebben we meestal een tactiek gebruikt: doden. Doden elke bug we met antibacteriële zeep, geneeskunde en kleine messen kunnen. En in de reactie, de bacteriën heeft zojuist gekregen bestendig, Bedankt aan het wonder van natuurlijke selectie. Welke is waarom 99,000 Amerikanen per jaar sterven aan infecties die ze in het ziekenhuis. Maar als we oppervlakken de bacteriën maken konden niet willen groeien op...

Dat is waarom een bedrijf genaamd Sharklet Technologies is nu marketing een kleverige film bedekt met de sharkskin patroon te gebruiken op alle van de ziekenhuis-oppervlakken die ziekten--de Nachtkastjes, deurklinken verzamelen, zelfs die plastic armbanden niemand ooit denkt te desinfecteren. Dus de volgende keer dat je in de oceaan zwemmen en een haai uit uw arm bijt, geef hem een kleine knipoog van dank. Zijn huid zou kunnen houden u van het verliezen van de rest van uw lichaam tegen infecties.

#1. De Pit-Viper gered heeft waarschijnlijk al iemand die je kent

De jararaca slang is een pit-viper die echt niet verdienen een naam zo leuk te zeggen als "jararaca." Zijn beet kan doen een heleboel shitty dingen, waaronder iets genaamd compartiment syndroom. Klinkt onschuldig, toch? Nou, knijpt compartiment syndroom spierweefsel in een dichte ruimte totdat de huid verstikt en sterft. En het kijkt als dit: waarschuwing: te klikken op deze zal tonen u A MAN'S been met de huid gesplitst OPEN, SHOWING A BASEBALL-SIZED Brok van blootgesteld SPIERWEEFSEL.

Dat eigenlijk niets heeft te maken met dit bericht. We wilden u om te weten hoe ernstig de pit-viper is. Voor het grootste deel, werkt de jararaca beet een nummer op uw bloed, uw bloedvaten verwijden en uw buik om bloeding veroorzaken. Maar vóór alles wat plaatsvindt, stort het slachtoffer in een hoop vanwege een plotselinge daling van de bloeddruk. En in de jaren 1960, onderzoekers postuur uiterlijk waarom: het gif bevat een eiwit dat angiotensine-converting enzym, of aas blokkeert. Dat is het enzym dat uw bloeddruk op het juiste niveau houdt. Blokkeren en je bloeddruk valt; Blokkeer het genoeg en je sterft.

Op dit punt kunt u al raden waar dit gaat: hoge bloeddruk is een indicator van een toekomstige beroerte, hart-en vaatziekten, aneurysma, dood en een geneeskunde kabinet vol pillen. Oh, en 31 procent van de Amerikanen over de 20-jarige leeftijd hebben. Zo hoge bloeddruk doodt manier meer een jaar dan put adders mensen, is wat we zeggen. Maar wat als we kunnen gebruik maken van de kracht van de druk-dropping van jararaca snake venom mensen te helpen die niet kan stoppen met eten van aardappel chips? In 1975 is dat precies wat de farmaceutische onderneming Bristol-Myers Squibb heeft. Door de vroege jaren ' 80, yuppies die overal toegang tot een drug die afbreuk doen aan de bloeddruk die kwam hadden van het spelen van de beurs spel en constante cocaïne gebruikt, met de meest voorkomende bijwerking wordt een hoest.

Niet slecht voor een gif dat uw been in een gigantische vagina, hè veranderen kan?

En voor de dieren die gaan enkel rechte doden je kont, check out de 6 leukste dieren die kan nog steeds vernietigen u en The 6 dodelijkste dieren te schattig naar Run Away From.

Gerelateerde Artikelen

Er is een brandbestrijding Mini-Segway die ooit uw leven kan redden

[youtube]fmIx_uch4ns[/youtube] Brandweerlieden zijn dappere. Maar ze zijn mens en ze gewond raken. Zo hebben wetenschappers aan de Universiteit van Californië in San Diego een Segway-achtige robot die thermische imaging gebruikt om te helpen mensen blusse...

De 7 meest angstaanjagende seksspeeltjes die ooit gepatenteerde

Als iedereen deze kant van het paleis van Justitie u vertellen zal, is het eerste teken van de megavillainy verklaart dat iedereen in de wereld verkeerd is en je gelijk hebt. We hebben gevonden zeven mensen met het ego, de ballen en de angstaanjagende mac...

9 wezens die uw leven kunnen redden

Intro Van het verhinderen van schade aan de hersenen aan de opbouw van de huid transplantaten, hebben de recente medische doorbraken bereikt dankzij dieren of insecten. Of het nu door artsen gebruiken hun gif of onderzoekers hun gedrag bestuderen om te he...

5 moeder oorlogen die we zonder leven kunnen

Elke waar ik vandaag weer iemand probeert om een nieuwe moeder oorlog te beginnen. Geen grap! Borst vs flesDoek vs DisposableVoederbak vs samen slapenBiologisch versus niet-organischeKleurpotloden vs MarkersBedrijf vs bedrijf De lijst is serieus eindeloos...

RSV: 8 dingen die je moet om te weten dat uw baby's leven kunnen redden

Hospitalisatie. Respitory nood. Zuurstof. IV de vloeistoffen. Respiratoir syncytieel virus. Dit zijn alle woorden die u niet wilt horen van de eerste weken in het leven van uw kind. Echter ik hoorde hen en het is allesbehalve leuk. Een zuivere nachtmerrie...

6 weinig bekende rijden Tips die uw leven kunnen redden

Besturen van een auto, of het krijgen van overreden door een, is nog steeds een van de meest populaire manieren om in de moderne wereld krijgen gedood. Ondanks het feit dat auto's veiliger dan ooit, zijn ze nog steeds gedreven door mensen die, laten we ee...

Alcohol en Kids: 13 feiten die hun leven kunnen redden

Kinderen weten vrijwel alles over iets. Vraag hen enkel. Maar alleen omdat ze denken dat ze weten alles dat over drinken betekent niet dat ze daadwerkelijk doen. 'S zomers is leuk tijd voor veel van de tieners die van de vrijheid van schoolboeken en exame...

10 Doline feiten die uw leven kunnen redden

Sinkholes zijn een gemeenschappelijk kenmerk in Florida's kalksteen-rijke gesteente zoals grondwater gemakkelijk het calciumcarbonaat in oplossing draaien de grond in een slikkerig mix die wast Lost uit onder de structuren gebouwd op de top van het....

Oom Boonmee, die zijn vorige levens kunnen herinneren

Dir. Apichatpong Weerasethakul Apichatpong Weerasethakul van Thaise film heeft een omslachtige titel, maar het is een glorieus waardige winnaar van de Gouden Palm op het Filmfestival van dit jaar. Dit is een visionaire film in de karakteristieke stijl van...

Deze 15 zelfverdediging Tips eigenlijk uw leven kunnen redden een dag

Als je bedenkt dat een gewelddadige criminaliteit elke 25 seconden in de VS plaatsvindt, wordt het zeer duidelijk waarom zelfverdediging opleiding niet alleen noodzakelijk maar ook levensreddende is. Maar niet iedereen weet iets eenvoudigs zoals altijd he...

Een co detectie noodgevallen zaklamp die eigenlijk uw leven kan redden

Eton Corporation heeft bijgewerkt haar outlet gemonteerde emergency back-zaklamp met een ingebouwde koolmonoxide-detector die leiden tot zal zowel een hoorbaar en zichtbaar alarm van knipperende wanneer CO niveaus gevaarlijke niveaus in een kamer bereiken...

Emoji in het echte leven zijn angstaanjagende (maar een Kid's leven kan redden)

Wat krijg je als je de kandidatuur, grillige emoji u kennen en liefhebben van toepassing op de werkelijke menselijke gezichten? Nachtmerrie brandstof voor dagen. Maar ook heel slim advertentie campagne die is gericht op het stoppen van seksuele roofdieren...

5 dieren die zou kunnen Over de wereld nemen (als ze wilden)

De top van de voedselketen is een mooie grote plek voor de mensheid te zijn, voor een hele hoop van redenen. Voor het pure voeding ras alleen is zijnde kundig voor om het even wat dat wij willen eten gewoon de beste. Misschien duidelijker, van de mensheid...

5 lieve dieren die You Didn't Know zijn stiekem angstaanjagende

Als theres twee dingen getroubleerd alles, de fucked up dieren en dongs draait. En aangezien ze mij schrijven van de 7 meest Fucked verhuren gewoon Up dier Dongs, (Editor's Note: alleen omdat het al is geschreven) ik moest genoegen nemen met voor zich te...